๐ŸŽ“ Grades 6-8๐Ÿ“„ Free PDF + Keysโ™พ๏ธ Dynamic Generator

Discounts & TaxFREEWorksheet Generator(Grades 6-8)

Discounts & Tax worksheets with step-by-step answer keys. Generate unlimited unique practice sheets with fresh problems for Grades 6โ€“8.

Level:
Set:
Count:
Set A โ€ข 10 Qs
PanMaths.comDiscounts & Tax Worksheets โ€ข Set A (Medium)
Name: __________________________
Date: _____________ Period: ____
Score: _____ / 10
1.Original: $33. Discount: 13%. Final price?
Answer:
________________
2.Price: $144. Tax: 10%. Total with tax?
Answer:
________________
3.Original: $85. Discount: 45%. Final price?
Answer:
________________
4.Price: $135. Tax: 6%. Total with tax?
Answer:
________________
5.Original: $80. Discount: 21%. Final price?
Answer:
________________
6.Price: $198. Tax: 6%. Total with tax?
Answer:
________________
7.Original: $189. Discount: 43%. Final price?
Answer:
________________
8.Price: $139. Tax: 6%. Total with tax?
Answer:
________________
9.Original: $126. Discount: 24%. Final price?
Answer:
________________
10.Price: $155. Tax: 10%. Total with tax?
Answer:
________________
PanMaths.com โ€ข Free Math Worksheet Generator โ€ข Set A (Medium)Page 1 of 2
PanMaths.comAnswer Key & Worked Solutions โ€ข Set A (Medium)
Answer Key
Total Problems: 10
1.Original: $33. Discount: 13%. Final price?
Answer:
$28.71
2.Price: $144. Tax: 10%. Total with tax?
Answer:
$158.40
3.Original: $85. Discount: 45%. Final price?
Answer:
$46.75
4.Price: $135. Tax: 6%. Total with tax?
Answer:
$143.10
5.Original: $80. Discount: 21%. Final price?
Answer:
$63.20
6.Price: $198. Tax: 6%. Total with tax?
Answer:
$209.88
7.Original: $189. Discount: 43%. Final price?
Answer:
$107.73
8.Price: $139. Tax: 6%. Total with tax?
Answer:
$147.34
9.Original: $126. Discount: 24%. Final price?
Answer:
$95.76
10.Price: $155. Tax: 10%. Total with tax?
Answer:
$170.50
PanMaths.com โ€ข Answer Key & Worked SolutionsPage 2 of 2
โœจNeed a Multi-Topic Review Test? Combine Discounts & Tax with other math skills into a custom 25-question test with answer keys.
Build Custom Test โž”

Mastering Discounts & Tax

Generate free printable calculate real-world discounts, tax, and tips.

Advertisement