๐ŸŽ“ Grades 2-6๐Ÿ“„ Free PDF + Keysโ™พ๏ธ Dynamic Generator

Math Word ProblemsFREEWorksheet Generator(Grades 2-6)

Math Word Problems worksheets with step-by-step answer keys. Generate unlimited unique practice sheets with fresh problems for Grades 2โ€“6.

Level:
Set:
Count:
Set A โ€ข 8 Qs
PanMaths.comMath Word Problems โ€ข Set A (Medium)
Name: __________________________
Date: _____________ Period: ____
Score: _____ / 8
1.A store has 30 books on one shelf and 16 books on another shelf. How many books are there in total?
Answer:
________________
2.A store has 40 toys. 25 toys are sold. How many toys are left in the store?
Answer:
________________
3.A store has 30 books on one shelf and 26 books on another shelf. How many books are there in total?
Answer:
________________
4.A store has 40 toys. 30 toys are sold. How many toys are left in the store?
Answer:
________________
5.A store has 30 books on one shelf and 37 books on another shelf. How many books are there in total?
Answer:
________________
6.A store has 40 toys. 36 toys are sold. How many toys are left in the store?
Answer:
________________
7.A store has 30 books on one shelf and 48 books on another shelf. How many books are there in total?
Answer:
________________
8.A store has 40 toys. 21 toys are sold. How many toys are left in the store?
Answer:
________________
PanMaths.com โ€ข Free Math Worksheet Generator โ€ข Set A (Medium)Page 1 of 2
PanMaths.comAnswer Key & Worked Solutions โ€ข Set A (Medium)
Answer Key
Total Problems: 8
1.A store has 30 books on one shelf and 16 books on another shelf. How many books are there in total?
Answer:
46
2.A store has 40 toys. 25 toys are sold. How many toys are left in the store?
Answer:
15
3.A store has 30 books on one shelf and 26 books on another shelf. How many books are there in total?
Answer:
56
4.A store has 40 toys. 30 toys are sold. How many toys are left in the store?
Answer:
10
5.A store has 30 books on one shelf and 37 books on another shelf. How many books are there in total?
Answer:
67
6.A store has 40 toys. 36 toys are sold. How many toys are left in the store?
Answer:
4
7.A store has 30 books on one shelf and 48 books on another shelf. How many books are there in total?
Answer:
78
8.A store has 40 toys. 21 toys are sold. How many toys are left in the store?
Answer:
19
PanMaths.com โ€ข Answer Key & Worked SolutionsPage 2 of 2
โœจNeed a Multi-Topic Review Test? Combine Math Word Problems with other math skills into a custom 25-question test with answer keys.
Build Custom Test โž”

Worksheet Info

Categoryarithmetic
Grade LevelGrades 2-6
DifficultyCustomizable (Easy to Hard)
Time10-15 min

Skills Practiced

  • โœ“ Math Word Problems fluency
  • โœ“ Mental math speed
  • โœ“ Step-by-step problem solving

Mastering Math Word Problems

Generate free printable real-world application of basic arithmetic operations.

Advertisement